Acute opname afdeling (AOA)

Dit is een verpleegafdeling voor patiënten die met spoed worden opgenomen voor de specialismen longziekteninterne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten (MDL).

Bereikbaarheid

024 365 54 54

    Gang van zaken

    Als patiënt komt u via de spoedeisende hulp of via de polikliniek op de AOA. Zo kunt u de spoedeisende hulp sneller verlaten. Dat is prettiger voor u, want de AOA heeft alle voorzieningen van een verpleegafdeling, zoals roomservice en douches.

    Redenen voor opname kunnen zijn: het stellen van een diagnose, een kortdurende observatie, het starten van een behandeling of het starten van nazorg.

    Om een diagnose te kunnen stellen is onderzoek nodig. Dit gebeurt zoveel mogelijk op de AOA. Zodra de diagnose bekend is, stelt de arts de (eerste) behandeling en/of zorg vast. U verblijft maximaal 48 uur op de afdeling. In die tijd bekijken we of u naar huis kunt of wordt overgeplaatst naar een specialistische verpleegafdeling in het ziekenhuis of naar een andere instelling.

    Verblijf en voorzieningen

    Op de afdeling zijn 1, 2 en 4 persoonskamers. Mannen en vrouwen worden gemengd verpleegd. De afdeling heeft 20 bedden. De afdeling heeft een ‘dagverblijf’. Hier kan het bezoek koffie en thee pakken. Lees alles over het verblijf op de verpleegafdeling.

    Zorgverleners

    Medisch specialisten
    U heeft of krijgt een verantwoordelijk arts toegewezen. De arts is gespecialiseerd in de behandeling van uw aandoening. Het is mogelijk dat meer dan één specialist betrokken is bij uw behandeling. De arts-assistent of physician assistant (PA) loopt dagelijks met een verpleegkundige de artsenvisite aan uw bed. De physician assistant is een medisch professional die taken overneemt van een arts of medisch specialist. 

    Verpleegkundigen
    Op de afdeling werken coördinerend verpleegkundigen, allroundverpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen en stagiaires. Op de kamers hangen mededelingsborden. Hierop staan de namen van de verpleegkundigen die deze dag dienst hebben. Zodat u en uw naasten weten welke verpleegkundige verantwoordelijk is voor de zorg van u of uw naaste. Ook bij de ingang van de AOA hangt aan de rechterzijde een scherm waarop u deze informatie kunt vinden. 

    Roomservice
    Alle opgenomen patiënten krijgen roomservice. Een room-servicemedewerker zorgt voor maaltijden, warme en koude dranken en tussendoortjes. Hierbij houden we rekening met uw dieetadvies. U kunt op de dag zelf kiezen wat u wilt eten en wanneer. U kunt tussen 7.30 en 20.00 uur bellen naar de roomservice. Het telefoonnummer van de room-servicemedewerker staat op het mededelingenbord op uw kamer.

    Meer over zorgverleners in het ziekenhuis.

    Praktische informatie

    Komt u naar CWZ?

    Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

    Wat neemt u mee?

    Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

    Bereid u goed voor

    Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

    Melden bij een Meldpunt

    U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

    Opname en verblijf op de verpleegafdeling

    Lees alles over het verblijf op de verpleegafdeling.

    Bezoek op de verpleegafdeling

    Lees op welke tijden u bezoek kunt krijgen en hoeveel bezoekers welkom zijn.