Heup expertisecentrum

In het topklinische expertisecentrum (TEC) heup kunnen patiënten met allerlei heupproblemen terecht.

We behandelen heupdysplasie baby's, vormafwijkingen jongvolwassenen en heupletsel sporters. Ook verlenen we artrosezorg en collumcare bij een breuk. Ons centrum onderscheidt zich vooral met de behandeling heupscopie. Vooral jongvolwassenen met een heupafwijking en sporters met letsel aan het heupgewricht kunnen baat hebben bij deze kijkoperatie waarmee we vormafwijkingen van de heup herstellen.

Bereikbaarheid

024 365 82 65
maandag - vrijdag
8.30 - 16.30 uur
orthopedie B56

Waarom naar het topklinische expertisecentrum heup?

  • We zijn een erkend STZ TEC expertisecentrum en bieden hooggespecialiseerde topklinische heupzorg, waarvoor patiënten niet overal terecht kunnen. Denk aan een minimaal invasieve behandeling tijdens een heupscopie.
  • We behandelen volgens de nieuwste inzichten, methoden en technieken en doen veel wetenschappelijk onderzoek om behandelingen te perfectioneren.
  • Orthopedie CWZ is de grondlegger van collum care. Dit is een zorgpad gebroken heup, gericht op een zo goed mogelijk herstel. Van binnenkomst op de spoedeisende hulp tot en met de nacontrole en de samenwerking met revalidatiecentra. Inmiddels is collum care gangbaar in heel Nederland. 
  • Uniek in CWZ is de behandeling waarbij de orthopedisch chirurg kraakbeenproblemen in de heup oplost met een kraakbeen-transplantatie uit de knie.
  • Onze orthopedisch chirurgen en andere zorgprofesionals hebben aantoonbare wetenschappelijke kennis én jarenlange ervaring op het gebied van heupaandoeningen.
  • De behandelresultaten zijn uitstekend. Het expertisecentrum werkt met uitkomstmaten volgens PROMs-methodiek. De resultaten worden gebruikt voor evaluatie, optimalisatie en innovatie van de patiëntenzorg.
  • Jaarlijks kiezen honderden patiënten uit het hele land voor een behandeling in ons expertisecentrum. 95% van hen beveelt onze zorgprofessionals aan en beoordeelt onze deskundigheid met een 9,5 (bron: Zorgkaart). 

Gang van zaken expertisecentrum heup

  • In CWZ meldt u zich bij Meldpunt 3B. Daar vertelt een medewerker waar u kunt wachten. 
  • Is er een röntgenfoto nodig, dan vragen we u eerst naar afdeling radiologie te gaan. Is de röntgenfoto gemaakt, dan meldt u zich weer bij meldpunt 3B en keert u terug naar de wachtkamer.
  • De doktersassistent haalt u op.
  • De orthopeed of de verpleegkundig specialist stelt vragen, doet lichamelijk onderzoek en bespreekt me u de onderzoeksuitslagen, diagnose, behandelmogelijkheden en het vervolgplan. 
  • Uw afspraak duurt 10 minuten. 
  • De doktersassistent bespreekt de rest met u. Is een operatie of andere behandeling nodig, dan proberen we hiervoor meteen afspraken te maken.

Verwijzen naar expertisecentrum heup (voor zorgverleners)

Bent u zorgprofessional en wilt u verwijzen naar het expertisecentrum heup? Of in contact komen met de medisch specialisten voor intercollegiaal overleg? Lees meer over verwijzen en contact > 

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.