Longziekten

Op de afdeling longziekten kunt u terecht voor onderzoek naar en behandeling van alle aandoeningen aan longen of luchtwegen.

Denk aan longontsteking, longkanker en chronische ziekten zoals COPD en astma. Ook bij slaapproblemen zoals slaapapneu en snurken kunnen wij u helpen.

Bereikbaarheid

024 365 82 40
maandag - vrijdag
8.30 - 12.30 uur
Na 12.30 uur is de polikliniek alleen bereikbaar voor spoed

Gang van zaken polikliniek

  • U meldt zich voor de afspraak met uw registratiekaart bij meldpunt 2B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten. 
  • Een longfunctielaborant roept u vervolgens op voor het verrichten van een longfunctie-onderzoek. Dat gebeurt bij de meeste patiënten.
  • Weer neemt u plaats in de wachtkamer.
  • De longarts roept u op voor een gesprek (anamnese). Eventueel doet deze lichamelijk onderzoek. Hierna besluit de arts of er vervolgonderzoeken nodig zijn. Bijvoorbeeld een röntgenfoto van de borstkas.
  • U gaat naar de afsprakenbalie. De doktersassistent neemt met u door welke onderzoeken moeten gebeuren. U maakt de afspraken voor dit onderzoek zelf of de doktersassistent maakt deze voor u. Ook krijgt u informatie mee. We proberen de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis te komen. Wij houden rekening met uw wensen.
  • Een controle-afspraak of vervolgafspraak maken we direct. Deze is binnen ongeveer 4 weken. Voor een controleafspraak na langere tijd sturen wij u de datum toe. Houd ook zelf in de gaten wanneer u op controle moet komen. Dan kunt u bellen als u geen bericht van ons ontvangt.
  • Heeft u tussentijds behoefte aan contact met uw zorgverlener? Voor bijvoorbeeld praktische vragen over uw zorgtraject bij CWZ? Dan kunt u gebruik maken van de BeterDichtbij app. Hiermee kunt u snel, veilig en eenvoudig berichten uitwisselen met medewerkers van de polikliniek longziekten. Klik hier voor meer informatie en uitleg over de app.  

Longpunt: bijeenkomsten voor chronische longpatiënten

Periodiek vindt er een bijeenkomst plaats voor mensen met een chronische longziekte. Deelnemers wisselen via Longpunt ervaringen uit, krijgen tips en delen hun zorgen. Voor zorgverleners en vrijwilligers is het dé gelegenheid om patiënten en hun omgeving te ontmoeten en te informeren. Aankomende bijeenkomsten staan vermeld in de agenda van CWZ.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.