Longziekten researchafdeling

De polikliniek longgeneeskunde van het CWZ neemt deel aan nationaal en internationaal onderzoek. Een team van longartsen en research verpleegkundigen coördineren patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek.

Bereikbaarheid

024 365 7944
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur
longziekten B70

Researchteam

Longartsen

Research verpleegkundigen

  • Karin Hoppenbrouwers
  • Britt Hulsen

Deelname aan onderzoek

Naar aanleiding van uw patiëntendossier kunt u door een longarts of een research professional voor deelname aan een onderzoek worden benaderd. U bepaalt zelf of u hieraan wilt meedoen.

Lopende onderzoeken

In de meeste gevallen gaat het om geneesmiddelenonderzoeken.

Placebo
Bij een aantal wetenschappelijke onderzoeken hanteren we placebo controlegroepen naast het onderzoeksmiddel. Een placebo is een ‘nep’ middel dat geen werkzame stof bevat. Of u in de groep van het onderzoek of placebo valt, is tijdens de duur van het onderzoek niet bekend bij de patiënt, de longarts of de research professional. In geval van nood is dit uiteraard direct te achterhalen!

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.