Operatiekamercomplex

Het operatiekamercomplex van CWZ heeft in totaal 12 operatiekamers.

Elke dag opereren we zo’n 60 patiënten in het operatiekamercomplex.

Toon meer

Wat gebeurt er bij de operatiekamers?

Elke patiënt komt binnen via de ‘sluis’. Daar vindt een uitgebreide medische overdracht plaats en is ook voldoende ruimte en privacy voor persoonlijke aandacht. Op de holding gebeuren vervolgens de laatste voorbereidingen voor de operatie. Daarna gaat de patiënt naar de operatiekamer, waar de ingreep plaatsvindt. Onder volledige narcose of plaatselijke verdoving. Na de operatie brengen we de patiënt naar de verkoeverkamer. Hier verzorgen we hem totdat hij naar de verpleegafdeling kan.

Hoe ziet een OK-proces eruit?

In de fotoreportage over de operatiekamers brengen we de belangrijkste stappen in het OK-proces in beeld. 

Meekijken op de hybride OK

In de hybride OK komen een conventionele operatiekamer en een geavanceerde röntgenkamer samen in één ruimte. Deze combinatie heeft veel voordelen voor patiënten en zorgverleners.  Chirurgen, anesthesiologen, radiologen en hun teams maken hierin gebruik van hoogwaardige beeldvormende technieken bij ingrepen op het gebied van vaatchirurgie, urologie en traumatologie. Procedures worden hierdoor nauwkeuriger in beeld gebracht en kunnen daardoor efficiënter verlopen. Deze hybride wijze van opereren (minimaal invasief) verkleint de kans op complicaties. Hierdoor kunnen patiënten vaak eerder naar huis en zijn er minder vaak her-operaties nodig. Groot voordeel is ook dat de nieuwe apparatuur patiënten en medewerkers aan minder straling bloot stelt.

Benieuwd hoe het operatieproces op de hybride OK in zijn werk gaat? Bekijk dan deze video.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.