Proctologiespreekuur

Op het proctologiespreekuur behandelen we anale klachten. Het spreekuur is elke week. Het spreekuur is onderdeel van de polikliniek heelkunde.

Bereikbaarheid

024 365 82 60
maandag-vrijdag
8.30 - 17.00 uur
chirurgie-heelkunde B58

Gang van zaken

  • U gaat naar Meldpunt 2B. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt. 
  • Een doktersassistent roept u vervolgens op en brengt u naar een onderzoekskamer waar u plaats neemt. Deze ondersteunt tijdens het spreekuur.
  • De physician assistant stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet deze lichamelijk onderzoek. Daarna bespreekt u samen de behandeling.
  • De behandeling wordt bijna altijd meteen uitgevoerd. 
  • Na het gesprek regelt de doktersassistent de afspraken voor de behandeling. Daarvoor komt u meestal nog 2 keer terug op het spreekuur.
  • Wanneer een operatie nodig is, krijgt u informatie over wat u kunt verwachten vóór, tijdens en na de operatie. Ook hoort u hoe u zich moet voorbereiden.

Behandelteam anale klachten

Voor anale klachten heeft CWZ een speciaal behandelteam.

Physician assistant: uw aanspreekpunt

  • Physician assistants doen het spreekuur procotologie. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid. Zowel het uitvragen van de klachten, het lichamelijk onderzoek, de diagnostiek en de behandeling voeren zij zelfstandig uit met hulp van een doktersassistent.
  • Het voordeel hiervan is dat er zoveel mogelijk continuïteit wordt gewaarborgd en dat patiënten zo min mogelijk verschillende hulpverleners zien. Patiënten lopen vaak al jaren met de klachten rond, omdat ze zich er toch voor schamen. De drempel om hiermee naar de huisarts te gaan is hoog, maar als ze dan na 1 of 2 behandelingen van hun klachten af zijn vragen ze zich vaak af waarom ze er zo lang mee rondgelopen hebben.
  • Naast de physician assistants is er ook een team chirurgen die zich met dit aandachtsgebied bezighoudt. Meer complexe problemen of problemen die een operatie vereisen, worden bij voorkeur door één van deze chirurgen behandeld.

Chirurgen met aandachtsgebied anale klachten
Voor een operatie met narcose of een ruggenprik komt u bij:

Tom Willems over behandeling aambeien

'In de artsen van CWZ kun je vertrouwen hebben', vindt Tom Willems. Hij is een paar keer aan aambeien behandeld.

Tom Willems,
patiënt Chirurgie-heelkunde
Lees zijn verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.