Anticonceptie

Anticonceptie zijn voorbehoedsmiddelen die u beschermen tegen zwangerschap.

Anticonceptiemiddelen beschermen u in eerste instantie tegen zwangerschap. Soms kan de anticonceptiepil of een hormoonspiraaltje ook voorgeschreven worden als er sprake is van hinderlijk vaginaal bloedverlies of andere klachten.

Hoe verloopt een behandeling met anticonceptie?

Er zijn veel verschillende anticonceptiemiddelen, zoals de pil, de prikpil, het spiraaltje, het pessarium, het vrouwencondoom, de implanon (hormoonhoudend staafje in de bovenarm) en sterilisatie. Voor mannen zijn er het condoom en sterilisatie. De keuze hierin in soms best lastig. U kunt dit het beste bespreken met uw huisarts of arts. 

Waar vindt het voorschrijven van anticonceptie plaats?

Het voorschrijven van en adviseren over anticonceptie gebeurt door uw huisarts of eventueel op de afdeling gynaecologie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.