Borstlift operatie

De chirurg haalt tijdens de borstlift operatie het teveel aan huid weg en brengt de borstklier opnieuw in model.

Zo krijgt u weer een steviger borst. Veel vrouwen krijgen op een gegeven moment verslapte borsten. Dat komt door het ouder worden. Maar ook na veel afvallen, na zwangerschap en het geven van borstvoeding kunnen de borsten gaan hangen. U kunt een borstlift combineren met een borstvergroting.

De cupmaat van uw borsten verandert niet door een borstlift. Wel kan de plastisch chirurg een verschil in grootte tussen uw linker- en rechterborst corrigeren. Van de grootste borst haalt zij dan huid en borstweefsel weg. De chirurg kan niet garanderen dat de borsten precies hetzelfde worden.

Ook moet u rekening houden met littekens. Waar de littekens zitten en hoe groot ze zijn verschilt. Dit hangt af van de vorm van de borsten en van hoeveel huid de arts moet weghalen.

Toon meer

Hoe verloopt een borstlift operatie?

  • Wanneer de arts weinig huid hoeft weg te halen loopt het litteken langs de rand van de tepelhof.
  • Als de arts wat meer huid moet weghalen loopt het litteken rond de tepelhof en onder de tepel naar beneden tot in de plooi onder de borst.
  • Als de arts veel huid moet weghalen loopt het litteken rond de tepelhof, gaat dan onder de tepel naar beneden en eindigt horizontaal in de plooi onder de borst.

Of een litteken mooi of lelijk wordt, is niet te voorspellen. Dat hangt af van uw aanleg voor littekenvorming en van de tijd die er overheen gaat. Een breed litteken kan de chirurg soms later nog corrigeren (littekencorrectie).

Waar vindt een borstlift operatie plaats?

Een borstlift operatie gebeurt op de operatiekamer en wordt uitgevoerd door de afdeling plastische chirurgie.

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.