Borstreconstructie met eigen weefsel overige technieken

Bij deze ingreep maakt de arts een borst van uw eigen weefsel die zoveel mogelijk lijkt op uw oorspronkelijke borst.

Dit kan gebeuren na een borstamputatie. De plastisch chirurg gebruikt hiervoor speciale technieken. 

Hoe verloopt een borstreconstructie met eigen weefsel (overige technieken)?

SIEA flap
SIEA-lap (Superficial Inferior Epigastric Artery flap). Net als de DIEAP-flap maakt men bij de SIEA-flap gebruik van de huid en het vetweefsel uit de buikstreek. Het enige verschil met de DIEAP-flap zit in het gebruik van een ander, meer oppervlakkig bloedvat. Deze methode kan alleen worden uitgevoerd als dit bloedvat voor een goede doorbloeding kan zorgen.

SGAP flap
SGAP-lap (Superior Gluteal Artery Perforator Flap). Deze methode is geschikt voor vrouwen met weinig of niet bruikbaar buikweefsel of vrouwen die een voorkeur hebben voor het gebruik van huid- en vetweefsel van de billen. Bij deze methode wordt ook een bloedvat meegenomen en aangesloten op een bloedvat in de borststreek om een doorbloeding van het weefsel te krijgen.

TMG flap
TMG-lap (Tranverse Myocutaneous Gracilis Flap). Bij deze methode wordt huid en vetweefsel weggenomen van de binnenkant van de dij of dijen. Met deze flap kan een borst direct geconstrueerd worden na een borstbesparende operatie maar ook na een borstamputatie. Het litteken valt in de lies en aan de binnenkant van het bovenbeen, waardoor het niet of nauwelijks zichtbaar is.

Waar vindt een borstreconstructie met eigen weefsel plaats (overige technieken)?

Een borstreconstructie met eigen weefsel gebeurt op de afdeling plastische chirurgie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.