Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie heeft tot doel om overtollige huid en vet te verwijderen.

Soms worden ook de buikwand en buikspieren verstevigd.

Hoe verloopt een buikwandcorrectie?

  • Een buikwandcorrectie gebeurt onder algehele verdoving (anesthesie).
  • De operatie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.
  • Bij de operatie maakt de arts de buikhuid helemaal los van de onderliggende spierlaag, tot aan de ribbenboog en het borstbeen.
  • De arts snijdt rond de navel zodat deze op zijn plaats blijft. Daarna trekt hij de huid strak en verwijdert hij de overtollige huid en onderhuids vetweefsel. Als de buikspieren uitgerekt zijn, worden deze meteen weer strak gemaakt.
  • Om de navel weer naar buiten te laten komen, wordt een gaatje in de buikhuid gemaakt.
  • Daar wordt de navel vervolgens ingehecht. Tijdens de operatie brengt de chirurg een aantal drains (dunne slangen) in waarlangs het wondvocht naar buiten kan. De littekens van een buikwandcorrectie lopen rond de navel en binnen de ‘bikinilijn’.

Waar vindt een buikwandcorrectie plaats?

De buikwandcorrectie wordt uitgevoerd op de operatiekamer door plastische chirurgie.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.