Gips/spalk

Gips of een spalk zijn methodes om een lichaamsdeel vast te zetten in een bepaalde stand.

U kunt gips/spalk krijgen wanneer u een bot breekt, maar het bot nog wel redelijk goed op zijn plek zit. Het kan ook helpen bij andere aandoeningen, zoals een gescheurde achillespees en een diabetische voet.

Hoe verloopt een behandeling met gips/spalk?

Gips
Dit is een materiaal dat eerst zacht is en daarna erg hard wordt. Hierdoor kan het op uw maat gemaakt worden, waarna het een bepaald lichaamsdeel kan vastzetten in een bepaalde stand.

Spalk
Een spalk zorgt ervoor dat een gewricht of ander lichaamsdeel vastgezet wordt. Zo kunt u dat deel bijna niet meer bewegen. Gips is een van de manieren om te spalken.

    Waar vindt een behandeling met gips/spalk plaats?

    Als u gips of een spalk nodig heeft, verwijst uw arts u door naar de gipskamer van CWZ. Hier wordt u behandeld door experts op het gebied van gips en spalken.

    Folders

    Praktische informatie

    Komt u naar CWZ?

    Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

    Wat neemt u mee?

    Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

    Bereid u goed voor

    Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

    Melden bij een Meldpunt

    U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

    MijnCWZ

    Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.