Injectie in de caudale ruimte

Bij deze behandeling wordt er medicatie (verdoving met of zonder ontstekingsremmer) in de caudale ruimte ingespoten.

De caudale ruimte bevindt zich helemaal onder aan de wervelkolom, net boven het stuitje. Deze behandeling wordt toegepast bij pijn laag in de rug met uitstraling in één of beide benen.

Ook kan deze behandeling effectief zijn bij pijn bij het zitten of hevige pijn in de schaamstreek. De medicijnen worden ingespoten in de ruimte die een verbinding vormt met de uittredende zenuwen uit het onderste deel van de wervelkolom en het ruggenmerg. Deze ruimte heet de epidurale ruimte.

Toon meer

Hoe verloopt het geven van een injectie in de caudale ruimte?

Als u overgevoelig bent voor jodium of contrastvloeistof en/of voor een bepaald medicijn, dan kunt u dit voor de behandeling aangeven. U komt op uw buik te liggen en uw huid wordt ontsmet en verdoofd op de plek waar geprikt gaat worden. Om de juiste plaats van prikken te kunnen bepalen, wordt röntgendoorlichting of echo gebruikt. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kunt u naar huis.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.