Lasermethode spataderen

De lasermethode is een behandeling van spataderen (varices).

De behandeling is geschikt voor het uitschakelen van de grote oppervlakkige aders aan de binnenzijde van het been of aan de achterkant van uw onderbeen.

Hoe verloopt een lasermethode spataderen?

Met behulp van de echo wordt de spatader aangeprikt. Daarna schuift de chirurg een glasvezeldraad in de ader. De draad wordt verhit zodat de vaatwand versmelt en de ader zich sluit. De omgeving van de spatader moet beschermd worden tegen deze hitte. Daarom wordt er om de ader veel vocht geplaatst door middel van allemaal kleine verdovende prikjes. Na de laserbehandeling moet gedurende een week een elastische kous worden gedragen. Hierdoor blijft de vorming van bloeduitstortingen beperkt en worden de spataderen dichtgedrukt. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Waar vindt de lasermethode spataderen plaats?

De lasermethode gebeurt op de afdeling heelkunde van CWZ.

Marrie over spataderbehandeling

Marrie de Kat Angelino-Kersbergen (41) had al vanaf haar 20e last van spataderen. Met name van bijkomende klachten zoals jeuk en vermoeide benen.

Marrie de Kat Angelino-Kersbergen,
patiënt Chirurgie-heelkunde
Lees haar verhaal

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.