Podofylline

Dit medicijn wordt gebruikt bij de behandeling van genitale wratten.

Podofylline is een soort hars. Deze remt de groei van de huidcellen en doodt de met virus besmette cellen. Daardoor verdwijnt de wrat.

Hoe verloopt een behandeling met podofylline?

Podofylline kunt u op 3 verschillende manier krijgen:

  • Aanstipvloeistof. Was de aangedane huid met water en zeep en droog goed af. Bedek de wrat met een beetje vloeistof en laat het goed opdrogen. Was daarna de handen grondig en laat het medicijn goed aan de lucht drogen. 
  • Crème. Was de aangedane huid met water en zeep en droog goed af. Breng de crème aan op uw vingertop en zorg ervoor dat u alleen de wrat aanraakt en wrijf de crème in. Was daarna de handen grondig.  
  • Collodium. Uw arts brengt het collodium aan. Was het er na 4 uur af met water en zeep.

Normale huidcellen lijden ook onder het middel. Daarom moet de huid rondom de wratten beschermd worden met een vette zalf, zoals vaseline. Meer informatie over het gebruik van het medicijn zal de arts met u bespreken. Net als de eventuele bijwerkingen.

Waar vindt de behandeling met podofylline plaats?

De aanstipvloeistof krijgt u op de polikliniek van dermatologie van CWZ. De crème gebruikt u thuis.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.