Snurken operatie

Operatie om snurken te verhelpen. 

De meeste mensen snurken doordat de overgang van de neusholte naar de keel te nauw is. Om dit te verhelpen zijn verschillende operaties mogelijk. Als snurken de enige reden is voor een operatie, dan vergoedt de zorgverzekeraar dit meestal niet.

Hoe verloopt de snurken operatie?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • De arts haalt een deel van de huig en het zachte gehemelte weg. Dit gebeurt met een mesje of met een laser. Het snurken verdwijnt dan bij 9 van de 10 mensen. Het snurken kan wel na een paar jaar weer terugkomen.
  • De arts maakt littekens op de huig en het zachte gehemelte. Dit gebeurt met een hete naald. Het littekenweefsel trilt minder dan normaal weefsel. Hierdoor wordt het snurken minder. Vaak moet de arts de ingreep nog een keer herhalen om een goed resultaat te krijgen. Ook bij deze operatie kan het snurken na enkele jaren terugkomen.

Waar vindt de snurken behandeling plaats?

De behandeling van snurken gebeurt in het Slaapcentrum van CWZ Nijmegen.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.