Hoe werkt thuismonitoring hartfalen?
In de app vult u uw hartslag, gewicht, bloeddruk en eventueel een aanvullende vragenlijst in. De door u gemeten en ingevulde gegevens worden automatisch doorgestuurd aan uw behandelend zorgverlener in CWZ.
Zijn dit normale waarden? Dan hoeft u niets te doen.
Wijken de gegevens af? Dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op via ons Medisch Call Center. We kijken dan samen met u welke zorg op welke plek op dat moment het beste bij u past.
Weegschaal en bloeddrukmeter
De app stuurt standaard om 08.00 uur en om 12.00 uur een herinnering voor het invullen van uw gegevens. Om de metingen uit te voeren dient u in bezit te zijn van weegschaal, bij voorkeur een digitale weegschaal. U ontvangt binnen enkele werkdagen na het aanmelden automatisch een pakket thuisgestuurd met een automatische bloeddrukmeter. De automatische bloeddrukmeter verstuurt automatisch uw gegevens naar de zorgverlener.
In CWZ Thuis - hartfalen wordt u dagelijks gevraagd uw gewicht in te vullen. Daarnaast wordt u regelmatig gevraagd om uw bloeddruk en hartslag te meten. Soms wordt u gevraagd aanvullend een vragenlijst in te vullen.
Wat wordt er gemeten?
- hartslag
- gewicht
- bloeddruk
- vragenlijst.
Hoe meet u uw bloeddruk?
Bekijk hier de instructievideo van de Hartstichting over hoe u uw bloeddruk meet.
1. Ontspan voor de meting. Zorg ervoor dat u een halfuur voor de meting rustig aan doet, niet rookt en geen koffie drinkt. Ga voor de meting minimaal 5 minuten rustig zitten.
2. Bloeddrukband aanbrengen. Meet bij voorkeur aan de arm die u het minst gebruikt. Meet aan een onblote bovenarm. De bloeddrukband moet ter hoogte van uw hart zitten, dit is ongeveer 2 centimeter boven de elleboog.
3. Zorg voor een juiste houding. Meet de bloeddruk zittend in een stoel. Zet beide voeten naast elkaar op de grond. Leg de arm waaraan u meet ontspannen neer.
4. Uw bloeddruk meten. Druk op de startknop: de meting start atuomatisch en stopt vanzelf. Praat niet tijdens de meting. Neem 1 minuut rust en meet dan opnieuw. Uw bloeddruk wordt automatisch naar de zorgverlener gestuurd.
Heeft u vragen over uw bloeddrukmeter? Lees hier meer.
Hoe starten met thuismonitoring hartfalen?
- Is uw mailadres bekend bij CWZ? Dan ontvangt u daarop een bevestigingsmail.
- Heeft u de mail ontvangen? Dan kunt u de CWZ Thuis app installeren op uw smartphone of tablet.
- Heeft u de app gedownload? Dan kunt u starten met de eerste metingen.
- Zijn de eerste metingen door u ingevuld en via de app verstuurd? Dan wordt u binnen 10 werkdagen gebeld door een medewerker van CWZ. We gaan dan samen met u na of alles werkt, hoe het gaat en of u nog vragen heeft over de app.
- Wilt u meldingen ontvangen wanneer u berichten van uw zorgverlener heeft ontvangen? Geef dan bij instellingen van uw telefoon of in de CWZ Thuis app aan dat u meldingen wilt ontvangen.
Gebruikt u al een andere app van CWZ Thuis?
- Open de CWZ Thuis app
- Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje
- Klik op “Nog een account toevoegen”
- Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de email met het onderwerp “CWZ thuismeten”
- Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres
- U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis programma’s uw metingen insturen. Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.
Vragen en contact thuismonitoring hartfalen
- Heeft u hulp nodig of vragen over de app? Raadpleeg de website www.luscii.com/hulp. Of neem contact op met Luscii via support@ of 085-130 58 51. luscii.com
- Heeft u medisch inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met de poliklniek hartfalen via telefoonnummer 024-3658980 (bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur). Heeft u levensbedreigende klachten? Bel dan 112.
Het gebruik van de CWZ Thuis-app is niet verplicht.
Eigen risico
De CWZ Thuis (monitoring) app is een onderdeel van uw zorg in CWZ. De kosten hiervan worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.
Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden deze kosten mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen.
Neem voor meer informatie en vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.