Borstkanker en het hervinden van veerkracht: activiteiten in CWZ

27 september 2024

Ook in CWZ staan we in oktober extra stil bij borstkankerpatiënten en kijken we vooral hoe iedere patiënt op een eigen persoonlijke manier de veerkracht kan vinden om tot een goede kwaliteit van leven te komen. Dit doet CWZ in een tweetal bijeenkomsten.

Ervaringsdeskundige borstkanker Roselien van der Wielen

Oktober is Borstkankermaand en met zijn allen staan we dan in Nederland stil bij wat borstkanker voor patiënten betekent. Ook in CWZ hebben we hier extra aandacht voor. We vertellen in een informatiebijeenkomst en workshops hoe elke patiënt op een eigen persoonlijke manier de veerkracht kan vinden om tot een goede kwaliteit van leven te komen. Tijdens de informatiebijeenkomst komt ervaringsdeskundige Roselien van der Wielen aan het woord.

Informatie-avond over kwaliteit van leven

Op maandag 14 oktober gaan we het tijdens een informatieavond voor patiënten en geïnteresseerden niet alleen hebben over de oncologische behandeling zelf, maar ook over het belang van voeding, bewegen en welzijn. Een bredere kijk op de behandeling en dus ook leefstijl draagt concreet bij aan betere kwaliteit van leven. Deze avond geeft ook ervaringsdeskundige Roselien van der Wielen een presentatie over haar eigen ervaringen toen zij ziek werd. Roselien: ‘Ineens is er van jouw rollen niets meer over; ineens ben je alleen nog maar patiënt.’

De bijeenkomst vindt plaats van 18.30 - 20.40 uur in CWZ en is gratis te bezoeken. CWZ vraagt u wel om u aan te melden via themalijnoncologie@verwijder-dit.cwz.nl. Geef uw naam en het aantal personen door.

Workshops

In de middag van woensdag 16 oktober organiseert CWZ diverse activiteiten die te maken hebben met balans, ontspanning en plezier zoals herstelyoga.

In de workshops Herstelyoga door Gerda Wolf van Yogahart Nijmegen worden oefeningen gedaan op basis van mind-body technieken, ademtherapie, mindfulness en zelfcompassie. Workshop 1 is van 13.15 – 14.15 uur en workshop 2 van 14:45 – 15:45 uur.

De workshop Maken van armbandjes wordt van 13.00 – 16.00 gegeven door Miranda van Maasakker en samen met de deelnemers worden 2 armbandjes gemaakt van natuurstenen, keramische en kristallen kralen.

Samantha ’t Hoen, fysio-, oedeemfysiotherapeut en MSc oncologiefysiotherapeut van praktijk PROO Fysio gaat samen met de deelnemers Bewegen met plezier tijdens haar workshops van 13.15 – 14.15 uur en van 14:45 – 15:45.

De workshops vinden plaats in CWZ en deelname is gratis. CWZ vraagt u om u aan te melden via themalijnoncologie@verwijder-dit.cwz.nl met vermelding van uw naam en de gekozen workshop.

Meer informatie over het hele programma en aanmelding vindt u in de agenda.