CWZ en NEO Huisartsenzorg genomineerd voor Zorgvernieuwer van het jaar!

02 september 2024

De nieuwe aanpak om botbreuken op te sporen is door Coöperatie VGZ genomineerd.

op de foto: Eva Ouwendijk, medisch manager huisartsen-spoedposten Nijmegen en Boxmeer. Elke Leisink, radiologisch laborant expert in CWZ.

CWZ en NEO Huisartsenzorg zijn door Coöperatie VGZ genomineerd voor de verkiezing ‘Zorgvernieuwer van het jaar’. De nieuwe aanpak om botbreuken op te sporen maakt kans op een prijs van € 10.000 om het initiatief verder te brengen. Lees hier meer over het project. Van 2 tot en met 26 september kan het Nederlandse publiek online stemmen op initiatieven in de categorieën: Zorgvernieuwer van het jaar en Zorgvernieuwer van de toekomst. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 1 oktober op het hoofdkantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem. 

De prijs voor ‘Zorgvernieuwer van het jaar’ wordt toegekend aan een zorginnovatie met bewezen resultaten in de praktijk. Patiënten met een (mogelijke) botbreuk hoeven niet langer naar de spoedeisende hulp doorverwezen te worden. In Nijmegen kunnen zij via de huisartsenpost direct doorverwezen worden naar de röntgenafdeling. Hier worden foto’s gemaakt en beoordeelt de laborant met behulp van AI of er een botbreuk is. Hierdoor heeft de patiënt sneller duidelijkheid en wordt hij sneller geholpen of kan gelijk naar huis. 

Jouw stem maakt het verschil

Met deze awards vraag VGZ aandacht voor slimme en vernieuwende ideeën. Zodat ze bekender worden en ook op andere plekken in Nederland gebruikt kunnen worden. Zo brengen we een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg een stapje dichterbij. VGZ roept alle Nederlanders op om hun stem uit te brengen. Zo heeft iedereen een stem in de zorg van de toekomst. Van maandag 2 tot donderdag 26 september kunnen zij hun stem uitbrengen. De uitslag wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen (50%) en door de beoordeling van een deskundige vakjury (50%). De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke finale-avond op dinsdag 1 oktober.

Vakjury

De vakjury bestaat uit verschillende deskundigen: zorginnovatie-expert Joris Arts, Chief Health Officer van VGZ Cas Ceulen, een afgevaardigde van de VGZ Ledenraad en Linda Daniels, Manager Medisch-specialistische zorg van de Patiëntenfederatie Nederland. 

VGZ Zorgvernieuwer van het jaar

Cas Ceulen, Chief Health Officer bij Coöperatie VGZ en voorzitter van de jury: “Om nog meer nadruk te leggen op het belang van zorgvernieuwing, hebben we de naam van de Samen Voorop Awards aangepast naar VGZ Zorgvernieuwer van het jaar. Net als voorgaande jaren gaan we ook dit jaar weer op zoek naar prachtige innovaties die bijdragen aan een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg. Naar initiatieven die het verdienen om in de spotlights te staan en die andere zorgaanbieders inspireren ook aan de slag te gaan met deze goede voorbeelden.”

Op de foto: Eva Ouwendijk (l),  medisch manager huisartsen-spoedposten Nijmegen en Boxmeer en Elke Leisink, radiologisch laborant expert in CWZ. 

Klik hier om te stemmen