MDL-arts Nieves neemt afscheid van CWZ

15 augustus 2024

Maag-darm-lever-arts Nieves Aparicio Pages neemt na vele jaren afscheid. We blikken terug op haar tijd bij CWZ. Lees je mee?

MDL-arts Nieves Aparicio Pages

MDL-arts Nieves Aparicio Pages

Na 17 jaar vol mooie herinneringen en waardevolle ervaringen, neemt maag-darm-leverarts (MDL) Nieves Aparicio Pages afscheid van CWZ. Ze blikt terug op een tijd waarin ze met trots promoveerde, meegroeide met de ingrijpende veranderingen die het vakgebied MDL veranderden en een hechte band opbouwde met haar collega’s. Nieves neemt je graag mee in haar reis bij CWZ.

Van Spanje naar Nederland

Nieves’ reis begon ver buiten de Nederlandse grenzen. ‘Ik heb mijn geneeskundestudie gevolgd aan de Universidad Central in Barcelona en ben voor de liefde naar Nederland gekomen,’ deelt ze. De overgang naar Nederland was niet eenvoudig. ‘Het eerste jaar moest ik de Nederlandse taal onder de knie krijgen en met behulp van een Spaanse beurs, heb ik in het UMC Leiden onderzoek gedaan.’ Nieves deed onderzoek naar de betekenis van Natural Killer Cells bij pre-maligne en maligne aandoeningen. ‘In 1989 promoveerde ik op dit onderzoek,’ vertelt Nieves trots. Daarna volgde ze haar opleiding tot internist en MDL-arts in Rotterdam en Arnhem, waarna ze uiteindelijk CWZ binnenstapte. ‘Het was een bewuste keuze om bij CWZ te komen werken. Niet alleen vanwege de kortere reisafstand, maar vooral vanwege de gemoedelijke sfeer, de korte lijntjes en de goede kwaliteit van zorg. Daardoor heb ik hier al die jaren met heel veel plezier gewerkt.’

Benieuwd naar het hele verhaal van Nieves? Lees hier meer.