Hoortoestel

Een hoortoestel of gehoorapparaat is een hulpmiddel voor mensen die slechthorend zijn.

Het zit in of achter het oor. Het helpt u om geluiden beter te horen en andere mensen beter te verstaan.

Er zijn veel soorten slechthorendheid en daarom zijn er ook veel soorten hoortoestellen. De kno-arts (keel-neus-oorarts) of de audioloog onderzoekt uw gehoorprobleem. U gaat daarna naar een audicien om een hoortoestel uit te zoeken.

Hoortoestellen zijn handig, maar het is ook wel even wennen. U hoort beter, maar u hoort wel anders dan mensen met een goed gehoor. Alles klinkt anders: uw eigen stem, stemmen van anderen en geluiden om u heen. U moet ook niet verwachten dat u met een hoortoestel ineens iedereen perfect kunt verstaan. Vooral in een lawaaiige omgeving blijft dat moeilijk. Maar een ding is zeker: u hoort beter dan zonder hoortoestel. De meeste mensen zijn na een tijdje wennen blij met hun hoortoestel.

Toon meer

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.