Slaapcentrum

Het slaapcentrum is de enige kliniek in de regio Nijmegen waar u met álle slaapproblemen terecht kunt. De uitslagen van de onderzoeken worden besproken in het team van KNO-artsen, longartsen en neurologen, gespecialiseerd in slaapstoornissen.

Ook werken de artsen samen met tandartsen in de regio. Uw huisarts kan u naar ons verwijzen.

Accreditatie
Het slaapcentrum is geaccrediteerd door de Federatie van Nederlandse Slaap Centra. Met deze accreditatie voldoet CWZ aan de regels van de European Sleep Research Society, die de kwaliteit van zorg, techniek en kennis bewaakt.

Slaapproblemen komen veel voor
Slaapproblemen komen vaak voor. Een derde van de volwassenen wel eens last van slapeloosheid. Slecht slapen heeft veel impact in het dagelijks leven, zeker als het langere tijd aanhoudt. Soms komt het door een slaapstoornis. Denk aan slaapapneu of restless legs. Ook kan snurken het probleem zijn. In het slaapcentrum van CWZ kunnen we kijken of u zo'n stoornis heeft. Daarna zijn er allerlei behandelingen mogelijk. We doen wetenschappelijk onderzoek om zeker te weten dat deze behandelingen veilig zijn én goed werken.

Slaaphygiëne 
Voor een goede slaap is het belangrijk dat u een goede slaaphygiëne nastreeft. Hygiëne komt van het Griekse woord hygieia, het woord voor gezondheid. Het gaat dus om gezonde omstandigheden en gezond gedrag voor uw slaap.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 89 37
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur

Gang van zaken

  • U meldt zich bij meldpunt 2B (polikliniek longziekten) of bij de balie (polikliniek KNO en neurologie) .
  • Dan neemt u plaats in de wachtkamer.
  • De arts of slaapconsulent roept u op voor een gesprek (anamnese). Eventueel doet hij lichamelijk onderzoek. Hierna besluit de arts of er vervolgonderzoeken nodig zijn.
  • De doktersassistente neemt met u door welke onderzoeken moeten gebeuren. U maakt de afspraken voor dit onderzoek zelf of ze maakt de afspraken voor u. Ook krijgt u informatie mee. We proberen de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis hoeft te komen. Wij houden rekening met uw wensen.

Tips voor een gezonde nachtrust

Slaapconsulent Josina Claassen: 'Het is het beste om slaapproblemen zonder hulp van geneesmiddelen op te lossen. Daarbij kunnen deze tips en leefregels helpen. Als het toch niet goed lukt, overleg dan met uw huisarts om gedurende een korte periode een geneesmiddel te gebruiken. U geeft dan uw lichaam de kans om de nachtrust te herstellen.'

Doe de thuistest

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Apneu Patiënten vindt u diverse checklist. Daarmee kunt u nagaan of u mogelijk slaapapneu heeft.

Meer over het slaapcentrum

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.